کمیته اخلاق در پژوهش

درباره کمیته اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی

کمیته اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی در بهمن سال 1397در دانشگاه علامه طباطبائی شروع به فعالیت کرد. این کمیته زیرمجموعه کمیته ملی اخلاق ملی وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشکی  است. دانشگاه علامه طباطبائی به عنوان یکی از فعال ترین دانشگاه های دارای کمیته اخلاق است. این کمیته اصول حاکم بر پژوهش اخلاقی را احترام به کرامت ذاتی اختیار و آزادی انسان ها نفع رسانی و جلوگیری از ایراد ضرر عدم تبعیض علیه اشخاص یا گروه های خاص اجرای عدالت و امانت داری توزیع عادلانه فواید و ضررهای احتمالی پژوهش برای افراد شرکت کننده موجودات زنده و محیط زیست حفظ اطلاعات و اسرار شرکت کنندگان احترام به حریم خصوصی و حقوق شهروندی احترام به تصمیمات آگاهانه افراد برای شرکت در پژوهش پرهیز از هرگونه اجبار و تهدید می داند و بیشترین هدف آن حفظ آزمودنی انسانی است.