نوع پژوهش : طرح پژوهشی/ رساله / پایان نامه
پژوهشگر
دانشجو
خلاصه پیشنهاده
مقدمه
درد مزمن، که به عنوان دردی با مدت بیش از سه ماه تعریف میشود، میتواند اثرات منفی بر تواناییهای شناختی و رفتارهای تصمیمگیری داشته باشد و این اثرات در نوجوانان بهواسطهی دوره حساس رشدی اهمیت ویژهای دارند. تنزیل تأخیری به تمایل برای انتخاب پاداشهای فوری به جای پاداشهای بزرگتر اما با تأخیر اشاره دارد و با پیامدهای مختلفی همچون رفتارهای ناسالم و تکانشی مرتبط است. از سوی دیگر، حافظه کاری به عنوان یک عامل شناختی کلیدی، نقشی اساسی در تنظیم رفتارهای مرتبط با تصمیمگیری ایفا میکند. مسئله ی پژوهش حال حاضر بررسی نقش عامل شناختی ظرفیت حافظه کاری در تاثیر درد مزمن بر تنزیل تاخیری و تصمیم گیری نوجوانان است.
اهداف پژوهش
هدف اصلی این مطالعه، شناسایی و تحلیل اثرات درد مزمن بر روند تصمیمگیری و بررسی نقش حافظه کاری در این رابطه است.
روشها
این پژوهش به روش علی-مقایسهای انجام شده و جامعه آماری شامل نوجوانان مبتلا به درد مزمن ناشی از سرطان و نوجوانان سالم است. ابزارهای مورد استفاده شامل پرسشنامه درد کودکان، مقیاس عددی شدت درد، آزمونهای حافظه کاری کلامی(Digit Span) و غیرکلامی(Spatial Span) و تسک تنزیل تأخیری هستند. دادهها با استفاده از رگرسیون سلسلهمراتبی تحلیل خواهند شد.
اهمیت
این یافتهها میتوانند با شناسایی نقش عوامل شناختی در تصمیم گیری نوجوانان مبتلا به درد مزمن در بهبود کیفیت زندگی آن ها تاثیرگذار باشد.