کمیته اخلاق در پژوهش

نوع پژوهش : طرح پژوهشی/ رساله / پایان نامه

پژوهشگران

1 دانشجو

2 استاد تمام گروه روان شناسی بالینی دانشگاه علامه طباطبائی

3 دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران ، ایران

IR/ethics.2024.82237.1179

خلاصه پیشنهاده

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

زمینه

درد روانی سازه ای مستقل و پر اهمیت با احساساتی مانند شرم، غم، تنهایی و پوچی همراه است و بهزیستی روانی افراد را به خطر می اندازد. از سویی میانسالی دوره ای با چالش‌هایی ویژه با نیاز به سازگاری‌ روانی بالا تعریف می شود بااین وجود بررسی درد روانی در این دوره تحولی و تدوین روش درمانی متمرکز بر آن تاکنون مغفول مانده است.

بیان مسئله و اهداف

مسئله محوری این پژوهش درد روانی و در گام اول واکاوی آن در بحران میانه زندگی برای پاسخ به این پرسش است که درد روانی در بحران میانه زندگی چیست؟ در گام دوم روش درمانی پذیرش و تعهد متمرکز بر سازه درد روانی چه می تواند باشد و اثربخشی آن را بر روی درد روانی، تنهایی و بهزیستی چیست؟

روش تحقیق و جامعه

این پژوهش در جامعه افراد شاغل در بازه سنی 35 تا 55 ساله استان تهران به روش کیفی و کمی با مدل آمیخته انجام خواهد شد. در مرحله اول کیفی به روش تئوری زمینه‌ای به واکاوی درد روانی پرداخته می‌شود و در مرحله دوم اثربخشی بسته درمانی دریک کارآزمایی بالینی هم ارز، تصادفی با نسبت تخصیص 1:1 از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل انجام می شود.

پیش بینی

یافته هایی مبتنی بر درک جامع و عمیق از ماهیت درد روانی در بحران میانه زندگی بدست خواهد آمد همچنین دستیابی به برنامه درمانی اثربخش برای کاهش درد روانی و تنهایی و افزایش بهزیستی روانی پیش بینی می شود.