کمیته اخلاق در پژوهش

نوع پژوهش : طرح پژوهشی/ رساله / پایان نامه

پژوهشگر

دانشگاه علامه طباطبایی

IR/ethics.2024.82216.1178

خلاصه پیشنهاده

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری .

نقش مدرسه و مشاوران مدرسه

مدرسه و زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی تأثیر مهمی بر ادراک دانش‌آموزان از فرصت‌ها و ظرفیت‌های موجود برای آموزش عالی دارند. تاریخچه مشاوره مدرسه با چالش‌هایی از جمله ساختارهای مبهم و تعریف‌نشده همراه بوده است. انجمن مشاوره مدرسه آمریکا مشاوران را به‌عنوان افرادی معرفی کرده که به رشد تحصیلی، شخصی، اجتماعی و شغلی دانش‌آموزان از طریق برنامه‌های جامع مشاوره پاسخ می‌دهند و نقش آن‌ها به‌عنوان عوامل تغییر نظام‌مند در ارتقای برنامه‌های مشاوره‌ای مدرسه مورد تأکید است.

زندگی پسامدرسه و انتقال

زندگی پسا مدرسه‌ای به مرحله‌ای اشاره دارد که در آن دانش‌آموزان پس از اتمام تحصیل در مدرسه، با چالش‌های جدیدی چون ایجاد زندگی مستقل، کسب استقلال مالی، انتخاب حرفه مناسب و شکل‌گیری روابط عاطفی روبه‌رو می‌شوند. این دوره با پایان تحصیلات مدرسه آغاز شده و افراد را از دوره نوجوانی به جوانی منتقل می‌کند و از لحاظ اجتماعی و شغلی برای زندگی بزرگسالی آماده می‌سازد.

دیدگاه دانش آموزان

ادراک دانش‌آموزان، معلمان، والدین و سایر ذی‌نفعان آموزشی از نقش مشاوران مدرسه در ایفای نقش‌های حرفه‌ای تأثیر زیادی بر موفقیت این برنامه‌ها دارد. مشاوران با ارائه کمک‌های تحصیلی و شغلی، نقش اساسی در ایجاد فرصت‌های تحصیلی و شغلی و همچنین آماده‌سازی دانش‌آموزان برای پذیرش مسئولیت در موقعیت‌های مختلف ایفا می‌کنند.

اهمیت پژوهش

پژوهش حاضر با هدف شناسایی خلأهای موجود در برنامه‌های مشاوره‌ای مدارس، به مشاوران و سایر ذی‌نفعان کمک می‌کند تا نیازهای شغلی، اجتماعی و تحصیلی دانش‌آموزان را از دیدگاه آن‌ها درک کرده و برای بهبود و اصلاح این برنامه‌ها گام بردارند.