نوع پژوهش : طرح پژوهشی/ رساله / پایان نامه
پژوهشگر
-
خلاصه پیشنهاده
با توجه به افزایش روزافزون تعداد سالمندان و مشکلات بیشمار آنها ، ضرورت بررسی کیفیت زندگی سالمندان اهمیت دو چندان پیدا کرده است. بررسی های شاخصها و ابزارهای آماری و جمعیتشناسی نیز حاکی از افزایس روند این پدیده در ایران است. با پیشرفت شرایط زندگی و بهبود سطح مراقبتهای بهداشتی، میانگین طول عمر و امید به زندگی این قشر در جوامع مختلف رو به افزایش است. اما افراد با رسیدن به این دوران گریبانگیر مشکلات و بیماری های زیادی مانند دیابت، آرتروز ، بیماریهای قلبی- عروقی و ناتوانیهای حاصل از آنها می شوند.
یکی از بزرگترین مشکلات سالمندان توانایی حفظ تعادل و جلوگیری از زمین خوردن است ، زیرا میتواند عواقب جدی از جمله شکستگی استخوانها یا آسیبهای جدی دراندام تحتانی ، مشکلات روانی مثل افسردگی و همچنین هزینه های سنگین درمانی برای آنها داشته باشد.
فعالیت بدنی در حال حاضر جز تاثیرگذارترین عوامل تعیین کننده سلامت قرار دارد که بیشترین تأثیر را نیز در پی دارد. علاوه بر این، ورزش می تواند تا حدی اثرات پیری را در عملکردهای فیزیولوژیکی معکوس کند و ذخیره عملکردی را در میان افراد مسن حفظ کند.
در این میان روش های تمرینی متفاوتی وجود دارند که اغلب شامل تمرینات قدرتی، استقامتی، تعادلی و شناختی هستند و از پروتکل های تمرینی ویژه سالمندان نیز میتوان برنامه های تمرینی اوتاگو ، لافیسکا ، فال پروف و ...را نام برد که مورد استقاده و بهره برداری قرار میگیرند.