کمیته اخلاق در پژوهش

نوع پژوهش : طرح پژوهشی/ رساله / پایان نامه

پژوهشگر

تهران،خیابان ستارخان،خیابان نیایش،بیمارستان رسول اکرم

IR/ethics.2024.80966.1137

خلاصه پیشنهاده

وزارت بهداشت،درمان و اموزش پزشکی

اثربخشی مددکاری اجتماعی گروهی با رویکرد شناختی/رفتاری بر ارتقای تاب‌آوریخواهران و برادران کودکان مبتلا به سرطان

نظریه‌ها‌ی شناختی/رفتاری، تاب‌آوریمبنای نظری مداخله‌ی مددکاری این پژوهش را شکل می‌دهند. بر اساس این نظریات مداخلۀ مددکاری اجتماعی به دنبال تخلیه‌ی هیجانی، تغییر شناخت، رفتار و احساس است.

فرضیه اصلی پژوهش مداخله‌ی گروهی مددکاری با رویکرد شناختی-رفتاریتاب‌آوری خواهران و برادران کودکان مبتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

فرضیات فرعی پژوهش مداخله‌ی گروهی مددکاری با رویکرد شناختی-رفتاری ابعاد خود تنظیمی/توانمندی/همدلی/مسئولیت پذیری خواهران و برادران کودکان مبتلا به سرطان را افزایش می دهد.

تاب‌آوری: مجموعه عوامل و فؤایندهایی که در مقابل هر گونه تهدید و رفتارهای مشکل‌زا از رشد جسمی و روان‌شناختی افراد مراقبت می‌کند.

مداخله‌ی گروهی مبتنی بر رویکرد شناختی-رفتاری: مداخله‌ای که از حرفه‌ی مددکاری اجتماعی تدوین شده است.

تاب آوری: نمره‌ای که فرد در مجموع چهار خرده مقیاس خود تنظیمی، توانمندی اجتماعی، همدلی و مسئولیت‌پذیری پرسشنامه‌ی توانمندی اجتماعی-هیجانی تاب‌آوری را کسب کند.

جامعه‌ی آماری مورد نظر در این پژوهش، خواهران و برادران (8-12 سال)کودکان مبتلا به سرطان مراجعه‌کننده/بستری در بیمارستان رسول اکرم شهر تهران است.

حجم نمونه 30 نفر از خواهران و برادران کودک مبتلا به سرطان مراجعه‌کننده/بستری در بیمارستان رسول اکرم شهر تهران است که شامل یک گروه گواه و یک گروه آزمایش است.

طرح پژوهش از نوع کمی، شبه‌آزمایشی و با گروه آزمایش و گواه است،در پژوهش از پرسشنامه‌ی توانمندی اجتماعی-هیجانی و تاب‌آوری مرل استفاده می‌گردد.

برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از آمار توصیفی و استنباطی، از طریق نرم افزار SPSS از تحلیل کوواریانس استفاده خواهد شد.