کمیته اخلاق در پژوهش

نوع پژوهش : طرح پژوهشی/ رساله / پایان نامه

پژوهشگران

1 خیابان پیروزی نبردشمالی پاسدارگمنام کوچه خدایی پلاک۱۷

2 دانشجوی ارشددانشگاه علامه طباطبایی

IR/ethics.2024.80177.1117

خلاصه پیشنهاده

مقدمه :

این تحقیق بررسی می‌کند که تمرینات فعالیت بدنی و مصرف بابونه تاثیر مثبتی بر عملکرد ریوی و سطح CRP سرمی در سالمندان دارد یا خیر. اهمیت این پژوهش ناشی از افزایش جمعیت سالمندان و نیاز به دسترسی به روش‌های جدید برای بهبود کیفیت زندگی‌ست.



بحث:

این پژوهش شامل روش‌هایی برای اندازه‌گیری عملکرد فیزیکی افراد مشمول شامل تست‌های قدرت پنجه، بلند شدن از صندلی، سرعت راه رفتن، زمان بلند شدن و حرکت و تعادل است. پس از انجام تمرین‌های فیزیکی و مصرف بابونه، اثرات آن بر عملکرد ریوی و سطح CRP سرمی بررسی می‌شود.



روش پژوهش:

دراین پژوهش30نفربه صورت تصادفی دردوگروه کنترل وتمرین فانکشنال ومکمل بابونه تقسیم می شوندوبه مدت 8هفته 3جلسه درهفته 40دقیقه تایک ساعت تمرین انجام خواهندداد.مکمل رادوباردرروزبادوز400 گرم مصرف خواهندکرد. 48 ساعت قبل ازشروع تمرینات و مصرف مکمل، اسپیرومتری جهت اندازه­گیری شاخص­های ریوی FEV1 و FVC انجام می­شود همچنین جهت اندازه­گیری CRP از آزمودنی­ها نمونه­گیری خونی انجام می­شود این آزمایشات 48ساعت بعدازجلسه آخرتمرین تکرارخواهدشد.هرجلسه تمرین شامل گرم کردن،تمرینات فانکشنال وسردکردن است



نتیجه گیری:

از آمار توصیفی میانگین و انحراف معیار جهت توصیف ویژگی های دموگرافیک آزمودنی ها و از آمار استنباطی شاپیرو-ویلک جهت بررسی طبیعی بودن توزیع داده ها، آزمون اندازه گیری مکرر در سطح معناداری 05/0 جهت تجزیه و تحلیل آماری فرضیه های تحقیق با استفاده از نرم افزار spss نسخه 24 استفاده می شود. این پژوهش می‌تواند نقش مهمی در بهبود زندگی سالمندان و پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با پیری مانند چاقی، دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی ایفا کند.