نوع پژوهش : طرح پژوهشی/ رساله / پایان نامه
پژوهشگران
1 دانشجوی دکتری روانشناسی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران
2 استاد تمام گروه روان شناسی بالینی دانشگاه علامه طباطبائی
3 گروه روانشناسی دانشگاه علامه طباطبائی
خلاصه پیشنهاده
مقدمه: رابطه زناشویی به عنوان مهم ترین و اساسی ترین رابطه انسان توصیف شده است، زیرا ساختاری اولیه را برای بنا نهادن رابطهی خانوادگی و رضایت از زندگی فراهم میسازد. نتایج پژوهشها نشان داده است که رضایت زناشویی به صورت مستقیم و غیر مستقیم با ثبات خانواده و کیفیت زندگی بالاتر ارتباط دارد (لاونر، کارنی و بردبوری ، 2016)
هدف: هدف پژوهش حاضر در مرحله کیفی، شناسایی مولفه های اصلی و عوامل تأثیرگذار بر جهت گیری مذهبی در روابط زناشویی می باشد.
هدف پژوهش در مرحله کمی نیز تدوین و اعتباریابی مدل علی رضایت زناشویی بر اساس انعطاف پذیری روان شناختی، جهت گیری مذهبی و رضایت جنسی با واسطه گری خود شفقت ورزی ( شفقت نسبت به خود) و تنظیم شناختی هیجان است.
مواد و روش:پژوهش حاضر یک مطالعه آمیخته است که در دو مرحله صورت می گیرد:
مرحله اول: در مرحله اول روش تحقیق از نوع کیفی است که با استفاده از روش نظریه زمینهای تجربه زوجین درمورد جهت گیری مذهبی و نقش آن در روابط زناشویی می باشد.
مرحله دوم: در مرحله دوم روش تحقیق از نوع کمی است که با توجه به هدف آن از نوع تحقیقات کاربردی و از لحاظ شیوه گرد آوری داده ها و تحلیل آنها به روش توصیفی و از نوع طرح های همبستگی است که در آن رابطه ی بین متغیرها براساس هدف پژوهش تحلیل می گردد و به طور مشخص مبتنی بر مدل یابی معادلات ساختاری میباشد که می توان آن را در زمره ی پژوهش های علی در نظر گرفت.