نوع پژوهش : طرح پژوهشی/ رساله / پایان نامه
پژوهشگر
دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره خانواده ، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبایی
خلاصه پیشنهاده
جنبههای مختلف ازدواج مجدد فردتا حد چشمگیری متأثر از ازدواج پیشین میباشد.یکی از عوامل مؤثر در ازدواج مجدد یا خودداری از آن، «تغییر نگرشها و روشها در انتخاب همسر» است. خلأ پژوهشی موجود در مورد «تغییر نگرشها و روشها در انتخاب همسر» ما را بر آن داشت تا تلاش کنیم با مطالعات کیفی و استفاده از مصاحبهی عمیق، در فضایی مناسب به نگرشها و باورهای افرادی که به دلایل گوناگون از همسرشان جدا شدهاند، دست یابیم و ملاکهایی منطبق با هنجارها و باورهای ایرانیان، از یافتههای این مطالعات استخراج کنیم چرا که مطالعه و بررسی ازدواج مجدد جز در بستر فرهنگ و اجتماع میسر نمیباشد (ایدر و دیگران،1394). در پژوهش حاضر میخواهیم با استفاده از روش کیفی به واکاوی جنبههای روانشناختی و درونفردی این پدیده و شناخت عمیقتر ابعاد مختلف و روند آن بپردازیم و به این سوال پاسخ دهیم که نگرش افراد در انتخاب همسر در ازدواج مجدد پس از طلاق چه تغییراتی کرده است؟
جمعیت مورد مطالعه عبارت است از مشارکتکنندگان پژوهش که از بین افراد مجرد دارای تجربه طلاق ساکن استان همدان در سال 1402 انتخاب خواهند شد.
در این مطالعه برای انتخاب مشارکتکنندگان از روش نمونهگیری هدفمند و به شیوه در دسترس استفاده خواهد شد.
در پژوهش حاضر برای جمعآوری دادهها از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده خواهد شد.
فرآیند تحلیل دادههای پدیدارشناسی با استفاده هفت گام پیشنهادی کلایزی(1987) صورت میگیرد تا توصیف روشنی از تجارب ذهنی مشارکتکنندگان در پژوهشبه دست آوریم.